Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

[DOWNLOAD] "In the Land of the Boers: The Reception of the Anglo-Boer War in Polish Youth Literature/ in Het Land Der Boeren: De Receptie van de Anglo-Boerenoorlog in de Poolse Jeugdliteratuur (Report)" by Pawel Zajas * eBook PDF Kindle ePub Free

In the Land of the Boers: The Reception of the Anglo-Boer War in Polish Youth Literature/ in Het Land Der Boeren: De Receptie van de Anglo-Boerenoorlog in de Poolse Jeugdliteratuur (Report)

📘 Read Now     📥 Download


eBook details

  • Title: In the Land of the Boers: The Reception of the Anglo-Boer War in Polish Youth Literature/ in Het Land Der Boeren: De Receptie van de Anglo-Boerenoorlog in de Poolse Jeugdliteratuur (Report)
  • Author : Pawel Zajas
  • Release Date : January 22, 2010
  • Genre: Language Arts & Disciplines,Books,Professional & Technical,Education,
  • Pages : * pages
  • Size : 105 KB

Description

Inleiding De strijd van de Boeren tegen het Engelse imperium tussen 1899 en 1902 werd in Polen door vele schrijvers en journalisten symbolisch in verband gebracht met het eigen gebrek aan politieke onafhankelijkheid. Vanaf 1795 tot de Eerste Wereldoorlog bleef Polen verdeeld onder Pruisen (later Duitsland), Oostenrijk en Rusland. Talloze Polen waren ervan overtuigd dat hun land nog niet verloren was zolang zijzelf leefden--zoals dit nog steeds in de Poolse nationale hymne weerklinkt. Ze stelden hun hoop onder andere op het romantische nationalisme van de opstanden. Daarbij vonden ze inspiratie in buitenlandse onafhankelijkheidsbewegingen. De Anglo-Boerenoorlog gaf voor de Polen, tenminste in de beginfase, de boodschap dat ze ook de problemen van de Delingen wel te boven zouden komen.


Free PDF Books "In the Land of the Boers: The Reception of the Anglo-Boer War in Polish Youth Literature/ in Het Land Der Boeren: De Receptie van de Anglo-Boerenoorlog in de Poolse Jeugdliteratuur (Report)" Online ePub Kindle